Amsterdam kaupunkina tarjoaa jotain ihmeellistä. Keski-Eurooppalainen tunnelma ja vivahteilla vanhasta uuteen. Kaupungin harmonia näkyy kaikkialla ja Amsterdamissa jokainen löytää jotain uutta. Kaupunki on siltojen ja polkupyörien ympäröimänä on yksi Euroopan suosituimmista turistikohteista.

Reissaaminen on mahtavaa! Itselleni tämä oli ensimmäinen reissu Amsterdamiin ja olin halunnut päästä Hollantiin juuri kesällä, jolloin Euroopan kaupunkien tunnelma oikeasta herää eloon. Liikkeellä lähdin kevyellä budjetilla ja ilman sen suurempia odotuksia. Mikäli olet liikkeellä vielä kevyemmällä budjetilla, suosittelen tutustumaan Tammisaareen, joka tarjoaa vanhan kaupungin kivoja puolia ja on vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä! Suosittelen Amsterdmia matkakohteeksi, jos haluut ottaa hetken helppoa ja nauttia kesäisestä Keski-Euroopasta sekä sen kaupunkikulttuurista.

Tässä omat suosikit, joita voin suositella Amsterdamin todo –listalle.

Upeat kävelyreitit

Kävelyreiteillä pääsee tutustumaan kerralla moneen kohteeseen, sillä matka on mietitty alun perin tarkasti. Pienemmällä ajalla saa paljon enemmän, jos kohteiden siirtymiset on optimoitu. Samalla voi pysähtyä vaikka nauttimaan virvokkeen kahvilassa? Kävelyreiteistä voi valita jo valmiiksi rakennetun kokonaisuuden, helppoa ja näppärää.

Amsterdamin siltoja ja kävelijöitä

Amsterdamin siltojen pituus yksistään on yli 50 kilometriä. Sillat tekevät Amsterdamista erilaisen kaupungin. Meri on kokoajan läsnä ja kaupunkielementtinä se tuo tunnelmaa vuorokauden jokaiseen hetkeen. Kanavapaatit lipuvat lainehilla pitkin kaupunkia oluesta notkuen ja turisteja kyyditen.

Amsterdamin Kissatalo

Kissatalo ottaa hoiviinsa kodittomia kissoja ja sijoittaa ne hyviin koteihin. Tavoitteena on, että kissat löytävät uuden kodin kissatalon kautta. Kissatalossa vierailu on kevyt piipahdus vaikka kävelyreitin matkan varrella? Kissoja pääsee katsomaan ilman sisäänpääsymaksua. Kissatalolla tunnelma oli hurmaava, sillä meitä oli jonoksi asti ovella. Sisällä odotti paljon kavereita, jotka aidosti etsivät uutta kotia!

Amsterdam Kissatalo

Amsterdam Kissatalon asukit

The Butcher Amsterdam – Hampurilainen vailla vertaa

Kävelyn lomassa nälän iskiessä on hyvä poiketa hampurilaiselle. Butcherin hampurilaiset kannattaa testata. Amsterdamin yleinen hintataso on Suomen luokkaa ja burgerimittarilla liikutaan samoissa uomissa. Ite dikkailen käydä nappaamassa uudessa mestassa burgerin, sillä siinä jotenkin pääsee paikalliseen burgerkulttuuriin osaksi? Burgerissa pihvin onnistuminen määrittelee kokonaisuuden onnistumisen. Ilman hyvää pihviä burgeri ei vaan voi olla hyvä? Tässä Butcherin bursassa pihvi oli just oikeilla leveleillä.

Burger Amsterdam

 

Julius

Author Julius

More posts by Julius